Τρίγωνα Θεσσαλονίκης

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Θεσσαλονικείς

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τα γνωστά σε όλους και υπέροχα τρίγωνα Πανοράματος! Ένα γλυκό από την Θεσσαλονίκη ξακουστό σε όλη την Ελλάδα! Μάθετε όλα τα μυστικά για να φτιάξετε τα καλύτερα τρίγωνα Θεσσαλονίκης που έχετε ποτέ δοκιμάσει!

ΥΛΙΚΑ

  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • Μισό πακέτο βούτυρο , περίπου 130 γραμ. λιωμένο
  • Φιλέ αμυγδάλου καβουρντισμένο

Για την γέμιση

  • 2 κούπες γάλα
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 2 βανίλιες (εμπορίου)
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος (που την χτυπάμε σε σαντιγί προαιρετικά)

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα νερό
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
Ξεκινάμε με την κρέμα, για να κρυώνει στο ψυγείο όση ώρα θα φτιάχνουμε το υπόλοιπο γλυκό.
Σε μία κατσαρόλα χτυπάμε τους κρόκους με λίγο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνουμε και το έχουμε στην άκρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα μας να ζεσταθεί λίγο. Ρίχνουμε μονομιάς το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε δυνατά το μείγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα αφού κατεβάσουμε το μείγμα από τη φωτιά.

Βάζουμε ακριβώς πάνω στην επιφάνεια της κρέμας μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Αν θέλουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και όταν έχει κρυώσει η κρέμα μας την ανακατεύουμε με την σαντιγί για ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Τα τρίγωνα
Για τα μεγάλα τρίγωνα θα χρησιμοποιήσουμε 1 φύλλο κρούστας, για τα μικρά το μισό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και αλείφουμε το μισό με βούτυρο και κάνουμε ένα δίπλωμα. Στη συνέχεια στο νέο κομμάτι πάλι βουτυρώνουμε το μισό και διπλώνουμε. Έχουμε μια λωρίδα τώρα, που την βουτυρώνουμε και αυτήν.

Διπλώνουμε σε τρίγωνα . Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με την τελευταία διπλωμένη άκρη προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε και την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180ο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να φτιάξουμε τα μικρά τρίγωνα, αλλά με το μισό φύλλο κρούστας. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Μπορούμε να τα φυλάξουμε και σε μεταλλικό κουτί σκεπασμένα για λίγες μέρες έτσι όπως είναι, χωρίς σιρόπιασμα. Με ένα πριονωτό μαχαίρι και με προσοχή χαράζουμε το επάνω μέρος και αφαιρούμε ένα μέρος από το εσωτερικό του τριγώνου. Αν θέλουμε μπορούμε να μην αφαιρέσουμε το εσωτερικό του τριγώνου, αλλά με το μαχαίρι χαράζουμε το επάνω μέρος και πιέζουμε με τη λάμα του μαχαιριού το εσωτερικό προς τα τοιχώματα ώστε να μείνεις χώρος για να γεμίσουμε τα τρίγωνα. Τώρα έχουμε φτιάξει χωνιά που είναι έτοιμα να τα γεμίσουμε με την κρέμα αφού τα σιροπιάσουμε πρώτα.

Για το σιρόπιασμα των τριγώνων
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για 5 λεπτά. Παίρνουμε ένα τρίγωνο και το ρίχνουμε στο σιρόπι, φροντίζοντας να πάει και στο εσωτερικό του σιρόπι. Το γυρίζουμε αμέσως και από την άλλη πλευρά και με τη βοήθεια του πιρουνιού το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Έτσι κάνουμε για όλα. Η όλη διαδικασία δεν κρατά περισσότερο από μισό λεπτό για το καθένα τρίγωνο. Βάζουμε σε πιάτο τα σιροπιασμένα τρίγωνα με το άνοιγμα προς τα κάτω να στραγγίσουν για λίγο και να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση
Όταν τα υλικά μας έχουν κρυώσει, τότε βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα χωνάκια μας μικρά ή μεγάλα. Προαιρετικά, ραντίζουμε τα τρίγωνα μας με αμυγδαλάκι και είναι έτοιμα! Τα φυλάμε στο ψυγείο χωρίς να τα σκεπάσουμε.

mageiras

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Η γνήσια συνταγή από την Κέρκυρα για πραγματικό σοφρίτο από μοσχαρίσιο κιλότο! Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή πουρέ.