Πρασανίτσα, πίτα από τη Δράμα

Τοποθεσία: Δοξάτο Νομός: ΔΡΑΜΑΣ Περιφέρεια: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Φυλή: Μακεδόνες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ξέρετε ότι : Η πίτα αυτή είναι μία παραλλαγή που εφάρμοσαν οι νοικοκυρές του Δοξάτου Δράμας, ώστε να γίνει πιο μαλακή και νόστιμη η γνωστή σε όλους μπομπότα. Η μπομπότα ή αλλιώς το ψωμί των φτωχών, είναι το γνωστό σε όλους μας καλαμποκόψωμο, ένα σημαντικό κομμάτι της παραδοσιακής κουζίνας των Ελλήνων.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια καλαμποκάλευρο
  • 2 κιλά πράσα ψιλοκομμένα και σοταρισμένα
  • 2 ποτήρια λάδι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • μπέικιν πάουντερ
  • σουσάμι (για να καλύψουμε την πίτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το νερό με το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα βάζουμε και το λάδι και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα πράσα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα για να μην κολλήσει. Στολίζουμε με σουσάμι και βάζουμε την πίτα στο φούρνο για μία ώρα. Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή, για παραπάνω γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και τυρί και όποια υλικά επιθυμείτε.

mageiras

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Η γνήσια συνταγή από την Κέρκυρα για πραγματικό σοφρίτο από μοσχαρίσιο κιλότο! Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή πουρέ.