Κρητική ομελέτα με σπαράγγια και αβρωνιές

Τοποθεσία: Κρήτη Περιφέρεια: Κρήτη Φυλή: Κρήτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ξέρετε ότι : Οι αβρωνιές είναι ένα φυτό που συναντάται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα ονόματά του ποικίλα: Αβρωνιά, αβρουνιά, βρυωνιά, οβριά, αδρανιά. Συναντώνται ιδιαίτερα στην Κρήτη. Είναι ενδημικό φυτό του νησιού που μοιάζει με άγριο σπαράγγι, και έχει έντονη και πικρή γεύση.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσάκι αβρωνιές
  • 1/2 κιλό σπαράγγια
  • 4 – 5 κουταλιές λάδι
  • 6 αυγά
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τις αβρωνιές, κρατώντας μόνο τα τρυφερά τους κομμάτια. Τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα βρασμένα χόρτα, τα αβγά χτυπημένα, το αλάτι και το πιπέρι. Γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί και από τις δύο μεριές. Την σερβίρουμε ζεστή με λίγο τυράκι για παραπάνω γεύση.

mageiras

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Η γνήσια συνταγή από την Κέρκυρα για πραγματικό σοφρίτο από μοσχαρίσιο κιλότο! Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή πουρέ.