Κολοκυθοκεφτέδες Ρόδου

Τοποθεσία: Δωδεκάνησα Νομός: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο Φυλή: Δωδεκανήσιοι

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ξέρετε ότι : Οι περισσότερες παραδοσιακές συνταγές της Ρόδου έχουν τις ρίζες τους στη δωρική Ρόδο, την εποχή όπου τα δημητριακά είχαν ιδιαίτερη θέση στο διαιτολόγιο των Ροδίων. Ορισμένες από τις διατροφικές συνήθειες της Ρόδου τις συναντά κανείς και σε πολλές περιοχές της Μεσογείου όπως για παράδειγμα τη Μικρά Ασία και τη Νότια Ιταλία, γεγονός που μαρτυρά τους αρχαίους συγγενικούς δεσμούς και τις επαφές που είχε η Ρόδος με τις χώρες αυτές.

Εδώ, μαθαίνουμε πώς να μαγειρέψουμε Ροδίτικους κολοκυθοκεφτέδες. Ένα δωδεκανησιακό πιάτο που μας έρχεται κατευθείαν από το νησί των ιπποτών.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κολοκύθια τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. Αλεύρι
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. τυρί τριμμένο
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα, φροντίζοντας οι κεφτέδες να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε τους κεφτέδες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για να πετύχουμε πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια τριμμένα σε μια λεκάνη με αλάτι, πιπέρι και 20ml ούζο και το ξύσμα από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα. Μετά, στραγγίζουμε πολύ καλά σε έναν σουρωτήρι ωσότου αποβάλουν όλα τα υγρά.

mageiras

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Η γνήσια συνταγή από την Κέρκυρα για πραγματικό σοφρίτο από μοσχαρίσιο κιλότο! Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή πουρέ.