Πανηγύρι Αγίου Νικολάου Εξ Ιχθύος της Κορινθίας

Τοποθεσία: Ψάρι Κορινθίας Νομός: ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Περιφέρεια: Πελοπόννησος

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο Στυμφαλιος μεγαλομάρτυρας Άγιος Νικολαος ο Νεοφανής ο Εξ Ιχθύος της Κορινθίας εορτάζεται 2 φορές το χρόνο και τούτο με αποφάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και δη μία φορά έκαστη 14η Φεβρουαρίου ,ημέρα του μαρτυρίου του στον ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης το έτος 1554 ,και μία φορά έκαστη πρώτη Κυριακή του Ιουνίου ,ημέρα ανάμνησης των εγκαινίων του ομώνυμου Ιερού του Ναού στο Ψάρι Στυμφαλίας.

Καθότι τα εγκαίνια έγιναν την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου του έτους 1988.Ας σημειωθεί ότι ναι μεν την 14η Φεβρουαρίου εορτάζουν οι φέροντες το όνομα ΝΙΚΟΛΑΟΣ,που γεννήθηκαν μετά το 1950 και διέμεναν στο χωριό Ψάρι αλλά το πανηγύρι γίνεται την πρώτη Κυριακη του Ιουνίου εκάστου έτους. Τέλος για την εν γένει ενημέρωση σας, σας υπενθυμίζουμε οτι το Ψάρι αποτελεί τοπική κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Στυμφαλίας του καλλικρατικού Δήμου Σικυωνιων της αντιπεριφέρειας Κορινθίας της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύλλογος

Gallery

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Τα πανηγύρια της Παναγιάς στην Κάλυμνο

Περισσότερες από μια εκκλησίες αφιερωμένες στην Παναγιά γιορτάζουν στην Κάλυμνο τον Δεκαπενταύγουστο και συνοδεύονται από όμορφα πανηγύρια