Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

«Θυµήµατα Μνήμης Πατήματα» – Αναπολώ και τραγουδώ, θυμούμαι και χορεύω

29 Μάιος, 2016 @ 19:0022:00

«Θυµήµατα Μνήμης Πατήματα» – Αναπολώ και τραγουδώ, θυμούμαι και χορεύω

Tη μουσικοχορευτική παράσταση Θυμήματα Μνήμης Πατήματα, με χορούς και τραγούδια από την ελληνική μας παράδοση, οργανώνει o Οργανισμός και ο Πολιτιστικός –Εξωραϊστικός Σύλλογος “ΟΡΦΕΑΣ την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 19:00 στο θέατρο Παλλάς.

Ολόκληρη η κληρονομιά των παραδόσεων του λαού µας, αντιπροσωπεύει ένα από τα “κλειδιά ανάγνωσης” για μία πιο βαθιά γνώση των πολυάριθμων πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων, που χαρακτηρίζουν τα γεωγραφικά διαμερίσματα της πατρίδας µας. Ο χορός και το τραγούδι αποτελούν σημαντικό κρίκο ανάμεσα στην ιστορική και τη λαϊκή μας παράδοση και παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τη λαϊκή έκφραση. Αυτή που ζωντανεύει διαφορετικά από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα µε τα τοπικά ήθη και έθιμα. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν μια παράδοση αιώνων.

Αυτή την παράδοση θα ζωντανέψει ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ορφέας» στην καθιερωμένη τελετή λήξης των μαθημάτων χορού, χορεύοντας και τραγουδώντας την Ελληνική παράδοση από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως των Βλάχων, του Πόντου, της Ικαρίας, της Νάξου, της Αμοργού, της Θεσσαλονίκης, της Φλώρινας, των Ελλήνων προσφύγων της Βόρειας Θράκης, της Κωνσταντινούπολης και της ευρύτερης περιοχής της Προποντίδας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Υπεύθυνοι διδασκαλίας – Καλλιτεχνική επιμέλεια:
Αντωνία Ράπτη – Γιάννης Καρφής
Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, City Link
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29 Μάιος, 2016
Ώρα:
19:00 – 22:00
Εκδήλωση Category:

Χώρος Διεξαγωγής

Θέατρο Παλλάς

Βουκουρεστίου 5

Αθήνα,

Αττική

10564

Ελλάδα

+ Χάρτης Google

Καταχώρηση εκδήλωσης


x

Δείτε Επίσης

Από το Grammy στο .. ηπειρώτικο κλαρίνο και την ελληνική παραδοσιακή μουσική! Συνέντευξη με τον Αμερικάνο παραγωγό Christopher King

Συνέντευξη με τον Christopher King, βραβευμένο με Grammy μουσικό παραγωγό, μηχανικό ήχου και συγγραφέα.