Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

«Ωχ αμάν Πέργαμε»-Σόλων Λέκκας

17 Σεπτεμβρίου, 2014 @ 21:00 - 23:50

|Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση (Προβολή όλων)

An event every day that begins at 21:00, repeating until 18 Σεπτεμβρίου, 2014

Η μουσική σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» έχει τη χαρά να φιλοξενήσει ξανά τον σπουδαίο Μυτιληνιό αμανετζή, Σόλωνα Λέκκα, για δύο μοναδικές βραδιές, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου. Μαζί του στο βιολί ο Κυριάκος Γκουβέντας, στο λαούτο ο Βασίλης Κασούρας και στο σαντούρι ο Βαγγέλης Πασχαλίδης.

Ο Σόλων Λέκκας «θέλει να τραγουδά αυτά τα τραγούδια τα μικρασιάτικα, τα παλιά». Είναι ερασιτέχνης, επειδή ακριβώς αγαπά πραγματικά την τέχνη που υπηρετεί. Είναι αυτοδίδακτος, γιατί «ο αμανές δε διδάσκεται, τον έχεις μέσα σου». Είναι αυθεντικός. Η ιδιαιτερότητα της φωνής του, το εύρος της και το συναίσθημα που την πλημμυρίζει συγκινούν ακόμη και εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί τόσο με το παραδοσιακό τραγούδι. Η απλότητα και η αμεσότητά του κερδίζουν ακόμα και το πιο δύσκολο κοινό.

Ο Κυριάκος Γκουβέντας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στη μακρόχρονη πορεία του έχει μελετήσει σε βάθος την ελληνική παραδοσιακή μουσική, με αποτέλεσμα να μπορεί να την προσφέρει πλουσιοπάροχα στο κοινό ως μουσικός και στους μαθητές και φοιτητές του ως δάσκαλος. Συνεργάζεται με τους πιο σημαντικούς μουσικούς και διδάσκει την ελληνική παράδοση του βιολιού σε Τ.Ε.Ι., ωδεία, αλλά και σε μεγάλα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο Βασίλης Κασούρας κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία. Στη διάρκεια της μουσικής του διαδρομής εμφανίζεται ως σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργάζεται με καταξιωμένους μουσικούς, διδάσκει και συνθέτει. Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το συγγραφικό του έργο πάνω στην ελληνικά παραδοσιακή μουσική. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής δύο βιβλία, τα οποία απευθύνονται σε μελετητές και εκτελεστές μουσικών οργάνων της λεπτής παραδοσιακής ορχήστρας.

Ο Βαγγέλης Πασχαλίδης γεννήθηκε κι αυτός στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο της πόλης. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά, σε συναυλίες και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σπουδαίους καλλιτέχνες του χώρου, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Διδάσκει σε μουσικά σχολεία και ωδεία της Θεσσαλονίκης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Σεπτεμβρίου, 2014
Ώρα:
21:00 - 23:50
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Πέραν Μουσική Σκηνή
Λεωφόρος Δεκελείας 20
Νέα Χαλκηδόνα, Αττική 14343 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
21 0253 3896
Ιστοσελίδα:
http://www.peran.gr/
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.