Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

Επετειακή εκδήλωση για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό από τους Ηπειρώτες Κοζάνης

23 Νοέμβριος, 2014 @ 11:0015:00

Τιμώντας τα τριακόσια χρόνια από την γέννηση του Aγίου Kοσμά του Aιτωλού (1714-2014), ο Σύλλογος Hπειρωτών Κοζάνης διοργανώνει επετειακή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Mουσείου Kοζάνης την Kυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τα εικονογραφικά του Αγίου από το έτος του μαρτυρίου του το 1779 έως την επίσημη αγιοκατάταξή του το 1961.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο φιλόλογος – ερευνητής κος Mιχαήλ Xρ. Παντούλας οποίος κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε στον Βαλκανικό Χώρο συνέλεξε και παρουσιάζει σπάνιες εικονογραφίες του Aγ. Kοσμά του Aιτωλού έτσι όπως τον λάτρεψε ο ευσεβής λαός και τον εικονογράφησε ο αγιογράφος παλαιότερων εποχών από τα πρώτα κιόλας χρόνια του μαρτυρίου του. Η ομιλία θα συνοδεύεται από προβολή εικόνων, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις από τον ίδιο ομιλητή και με το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές του Ελλαδικού χώρου όπως στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στην Κόνιτσα αλλά και του εξωτερικού όπως αυτή των Τιράνων.

Σύλλογος

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Νοέμβριος, 2014
Ώρα:
11:00 – 15:00
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Ι. Δραγούμη 9-11

Κοζάνη,

Κοζάνη

50100

Ελλάδα

+ Χάρτης Google

Καταχώρηση εκδήλωσης


x

Δείτε Επίσης

Από το Grammy στο .. ηπειρώτικο κλαρίνο και την ελληνική παραδοσιακή μουσική! Συνέντευξη με τον Αμερικάνο παραγωγό Christopher King

Συνέντευξη με τον Christopher King, βραβευμένο με Grammy μουσικό παραγωγό, μηχανικό ήχου και συγγραφέα.