Άγιος Σίλας

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ένας από τους ηγέτες της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, ο Σίλας εστάλη μαζί με τον Παύλο και Βαρνάβα στην Αντιόχεια για να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ιερουσαλήμ στην κοινότητα των εθνικών στη Συρία. Όταν ο Παύλος και ο Βαρνάβας διαφώνησαν σχετικά με τον Ιωάννη, ο Σίλας επιλέχθηκε από τον Παύλο για να τον συνοδεύσει στο δεύτερο ιεραποστολικό του ταξίδι στη Συρία, την Κιλικία, και την Μακεδονία.

Ο Σίλας ξυλοκοπήθηκε και φυλακίστηκε μαζί με τον Παύλο στους Φιλίππους, εμπλέκει μαζί με τον Παύλο στις ταραχές των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη που οδήγησαν τον Παύλο και τον Σίλα να φύγουν απ’ αυτή την πόλη προς Βέροια, παρέμεινε στην Βέροια μαζί με το Τιμόθεο όταν ο Παύλος αναχώρησε, αλλά επανεντάχθηκαν και πάλι στην Κόρινθο. Η παράδοση λέει ότι ήταν ο πρώτος επίσκοπος της Κορίνθου και ότι πέθανε στη Μακεδονία. Η μνήμη του Αγίου Σίλα εορτάζεται στις 30 Ιουλίου.

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Εκμυστηρεύσεις του τελευταίου ζουρνατζή στην Βόρεια Ελλάδα

Κατά την διάρκεια έρευνας η οποία πραγματοποιήθηκε στην νομαρχία του Έβρου το 1996 για το "Θρακικό" πρόγραμμα της Μουσικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, εντοπίστηκε και ηχογραφήθηκε μονάχα ένας παίκτης ζουρνά, o Αρίφ Καρατζά.